Ciderwinkel
De lekkerste Nederlandse en buitenlandse ciders proef je bij de ciderman. Meer weten? Hij geeft ook een workshop.

Goldstar DeliÂ
Gefermenteerde frisdrank , groente pickles en nukazuke, Japanse pickles gefermenteerd in rijstzemelen. Dat moet je geproefd hebben.

Uit het VuistjeÂ
Kimchi, Kimchi, kimchi! Steamed pork buns, marinated hanger steak en kimchi oesters. Gelardeerd met mooie verhalen en potjes voor thuis.

Jorisbrood & RemekerÂ
Een boterham met kaas? Maar dan wel van het beste brood met de lekkerste, prijswinnende, boerenkaas.

Meester-AffineursÂ
Kom jij melk drinken rechtstreeks uit de tank? Of ga je voor een proeverij van ambachtelijke rauwmelkse kaas van Blaarkop, het kan allemaal!

Meneer WateetonsÂ
Op ROTZOOI presenteert Meneer Wateetons zijn droge worsten lijn! Boozy worsten van Livar varken met oa. whisky, bier en gin.

KramerÂ
Ruim een eeuw voordat fermenteren hip werd maakten de Kramers al zuurkool. Nu, vijf generaties later, presenteren ze op ROTZOOI hun zuurkool smoothies.

Puur-EÂ
Onze eigen Rotjongen Christian Weij serveert verrot lekkere hotdogs met truffelcrème en pickles naar keuze.

Abbot Kinney’sÂ
Iedereen kent hun verrukkelijke kokosyoghurt. Maar Abbot Kinney’s maakt ook ook ijs! Gefermenteerd kokosijs in de smaken aardbei, chocolade en naturel.

NattodanÂ

Veel spannender dan dit wordt het niet. Natto is gefermenteerde soja voor avonturiers. Maar durf het aan en je bent verslaafd.

Des IntegresÂ
Super gezonde, fruitig en bruisend kombucha, op tap maar ook op fles om mee te nemen.

Mediamatic – eten
In het mooist gelegen restaurant van Amsterdam eet je dagelijks avontuurlijk veganistisch. Natuurlijk ook tijdens ROTZOOI.

StarterruilkraamÂ
Elke starter is uniek. Deel dus je zuurdesems, kombuchazwammen of azijnmoeders met elkaar en laat je verrassen. Lees hier meer over het ruilen van de starters.

LepelboomÂ
Nieuwe smaken maken met oude conserveringstechnieken, dat is wat Lepelboom doet. Op ROTZOOI proef je hun heerlijke pickles.

Kees KraakmanÂ
Uw koffiedienstverlener roostert tijdens ROTZOOI live gefermenteerde koffiebonen én injeras (Ethiopische pannenkoeken). De man is een multi-talent.

Keukenboeren/Manenwolf’sÂ
Keukenboeren heeft schaven, potten en meer verplichte fermentatietools. Manenwolf’s doet aan circulair fermenteren: smaakmakers gewonnen uit gefermenteerde producten.

Boetech
In de mobiele kaasmakerij leer je alles over het proces van kaas maken. Van melk tot kaas, live tijdens ROTZOOI.

Kookboekenhandel 63Graden
63graden is een eigentijdse kookboekenwinkel met een verrassende en inspirerende collectie boeken, met natuurlijk een ruime collectie over fermenteren.

YFM
YFM Amsterdam is een platform voor goed, puur, en eerlijk voedsel voor jongeren in de regio Amsterdam. Op ROTZOOI brengen ze “Herman Brood” weer tot leven!

Willem&Drees ft. Beebox
Een voedselketen waarin Nederlandse boeren en consumenten een rechtstreekse verbinding hebben, daar staat Beebox voor. Dus eet je lekker, gezond én groen.

Thull’s
Thull’s verkoopt pickles, waterkefir en komboecha, azijn en mosterd. Normaal in haar eetwinkel-traiteur in Amsterdam, maar vandaag ook tijdens ROTZOOI.

Kefirworkshop/het Natuurtalent
KefirWorkshops serveert heerlijk probiotische dranken. Neem gelijk een starterkitje mee! Ze delen de kraam met Het Natuurtalent, gespecialiseerd in organisch tuinontwerp.

 

Naast de verschillende workshop en lezingen, hebben we ook een grote markt waar je fermentatie-tools, starters, kookgerei, boeken en eten voor thuis kunt kopen. En uiteraard is er ook genoeg lekkers te koop wat direct op één van de gezellige terrasjes genuttigd kan worden.

Exposanten op onze fermentatiemarkt

Ook iets verkopen?

Er kunnen nog meer exposanten mee doen! Voor onze fermentatiemarkt zoeken we bedrijven/fermenteerders die gefermenteerde producten verkopen, of starters, of fermentatieboeken, of gefermenteerd eten wat ter plekke op gegeten kan worden, of producten die nodig zijn voor het fermenteren….. We horen graag wat jij wilt verkopen.

Hieronder vind je een opsomming van de kosten om deel te nemen aan ROTZOOI:

  • Huur standaard plek (6m2) € 45,- (inclusief marktkraam van 3 meter lang)
  • Afdracht van de dagomzet aan de organisatie 25%
  • Stroom tot 3kW (optioneel): € 50,-
  • Wanneer je met een eigen bus/tent komt ter grootte van 6m2 en dus geen kraam nodig hebt, krijg je 20 euro korting op de huur van een standplaats
  • Meerdere kramen of een grotere plek huren kan natuurlijk ook, neem daarvoor contact met ons op