Fermentatiemarkt

Deze namen zijn bevestigd voor het ROTZOOI festival 2017. Regelmatig vullen we de lijst aan met nieuwe deelnemers.
Wil je ook met je product op ROTZOOI staan, of heb je een tof idee voor een workshop of lezing. Neem contact met ons op!

 

Ciderwinkel
De lekkerste Nederlandse en buitenlandse ciders proef je bij de ciderman. Meer weten? Hij geeft ook een workshop.

Goldstar Deli
Gefermenteerde frisdrank , groente pickles en nukazuke, Japanse pickles gefermenteerd in rijstzemelen. Dat moet je geproefd hebben.

Meneer Wateetons 
Op ROTZOOI verkoopt meneer weer zijn droge worsten lijn! Boozy worsten van Livar varken met oa. whisky, bier en gin.

Puur-E 
Onze eigen Rotjongen Christian Weij serveert verrot lekkere hotdogs met misocrème, en hot sauce van Let’s Salsa en gefermenteerde pickles naar keuze.

Nattodan
Veel spannender of gezonder dan dit wordt het niet. Natto is gefermenteerde soja voor avonturiers. Maar durf het aan en je bent verslaafd.

Starterruilkraam
Elke starter is uniek. Deel dus je zuurdesems, kombuchazwammen of azijnmoeders met elkaar en laat je verrassen.

Keukenboeren/Manenwolf’s
Keukenboeren heeft schaven, potten en meer verplichte fermentatietools. Manenwolf’s doet aan circulair fermenteren: smaakmakers gewonnen uit gefermenteerde producten.

Kookboekenhandel 63Graden
63graden is een eigentijdse kookboekenwinkel met een verrassende en inspirerende collectie boeken, met natuurlijk een ruime collectie over fermenteren.

Thull’s
Thull’s verkoopt pickles, waterkefir en komboecha, azijn en mosterd. Normaal in haar eetwinkel-traiteur in Amsterdam, maar vandaag ook tijdens ROTZOOI.

Agitron- Bokashi
Met de Bokashi emmer van Agitron maak je kwaliteitscompost van je keukenafval.

Cultcha Kombucha
Kombucha op fles en tap, in cocktails, scoby’s en food. Er zijn twee workshops van Cultcha Kombucha (english)

Jorisbrood/Remeker
Een desem boterham met kaas? Maar dan wel van het beste brood met de lekkerste, prijswinnende, boerenkaas.

SelNature
Waar zouden wij fermenteerders zijn zonder zout? Maar dan wel graag goed zout. Selnature is dé specialist in Keltisch zeezout en andere 100% natuurlijke en pure wereldzouten. Bovendien is SelNature vriend van ROTZOOI en sponsort alle zouten die gebruikt worden bij de workshops.

De Kefir Fabriek – Pét-Nat Kefir
Probeer Pét-Nat een levendig bruisende drank op basis van kefir, zonder alchohol met nagisting op de fles. Net champagne, très chique!

RAW Milk Company
RAW Milk Company verkoopt ongepasteuriseerde gefermenteerde biologische zuivel: kefir, rauwe yoghurt, hangop en jus de lait van eigen productie.

Peter van Berckel – fermenPeer
Bij Peter koop je een kekke Japanse pickle pers, allerlei gefermenteerde smaakmakers en starterculturen. Weten hoe de pickle pers werk? Peter geeft ook een workshop.

Kimchi Kings
Kimchi, kimchi, kimchi! In alle vormen en samenstellingen, Kimchi Kings heeft het!

The Ferment Company
Kefir, in alle vormen die je je kunt bedenken, The Ferment Company heeft er een starterkit voor. Kom proeven en ga zelf aan de slag!

Uit je eigen Stad
Verkoopt lekkere gefermenteerde bites op het terras en uitgebreidere maaltijden in het restaurant.

Kookpunt Rotterdam
De meest complete kookwinkel van Nederland en vriend van ROTZOOI! Alle weckpotten tijdens de workshops worden door Kookpunt gesponsord.