sandor-2011-head-shot-medOp donderdag 15 juni 2017 organiseren Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) samen met Keukengeheim een speciale editie van hun fermentatiefestival: ROTZOOI met Katz. Op deze dag maak je kennis met de fermentatiemaster himself, Sandor Ellix Katz -de auteur van hét wereldwijde standaardwerk The Art of Fermentation- die speciaal voor ROTZOOI naar Nederland komt.

Samen met hem organiseren de rotjongens een fantastisch leuke dag in Amsterdam. Een dag waarin je volop de gelegenheid krijgt om nog meer over fermenteren te leren en te delen. Je geniet van heerlijk eten, woont spannende lezingen en workshops bij (waaronder die van Sandor Katz natuurlijk) en er is een mini fermentatie-markt. Natuurlijk kun je jouw exemplaar van the Art of Fermentation laten signeren en schuif je tijdens het diner aan bij Sandor. Kortom, dit belooft een unieke dag te worden die geen enkele fermentatieliefhebber mag missen.

Kaarten voor dit eenmalige evenement kosten 150 euro per stuk. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en een 6 gangen diner.

PROGRAMMA

Locatie: Micropia – Amsterdam

Locatie: Pension Homeland – Amsterdam

Locatie: Mediamatic – Amsterdam

– Prof.dr. Eddy Smid over vitamine’s in Tempeh
– Manenwolf’s over pekelzouten
– Prof.dr. Remco Kort over Yoba in Afrika
– Holland Diamond fish over Nederlandse vissaus
– Dr. Bart Smit over verschil tussen microben
– Fermenpeer over de Japanse picklepers
– Mattias Terpstra over wild bier
– Christian Weij over Miso van Hollandse granen
– Meneer Wateetons over vleesfermentatie

* Sandor Katz
* Meneer Wateetons
* Christian Weij
* Mini fermentatiemarkt

Locatie: Pension Homeland – Amsterdam

Fermentatiechef en bedenker van de botanische gastronomie Emile van der Staak heeft speciaal voor deze dag de deuren van zijn restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen gesloten om ons bij Homeland 6 gefermenteerde gangen te kunnen serveren.