sandor-2011-head-shot-med

(For English, scroll down.)

Op donderdag 15 juni 2017 organiseren Christian Weij (Verrot Lekker) en Meneer Wateetons (Over Rot) samen met Keukengeheim een speciale editie van hun fermentatiefestival: ROTZOOI met Katz. Op deze dag maak je kennis met de fermentatiemaster himself, Sandor Ellix Katz -de auteur van hét wereldwijde standaardwerk The Art of Fermentation- die speciaal voor ROTZOOI naar Nederland komt.

Samen met hem organiseren de rotjongens een fantastisch leuke dag in Amsterdam. Een dag waarin je volop de gelegenheid krijgt om nog meer over fermenteren te leren en te delen. Je geniet van heerlijk eten, woont spannende lezingen en workshops bij, waaronder die van Sandor Katz natuurlijk, en er is een mini fermentatie-markt. Natuurlijk kun je jouw exemplaar van the Art of Fermentation laten signeren en schuif je tijdens het diner aan bij Sandor. Kortom, dit belooft een unieke dag te worden die geen enkele fermentatieliefhebber mag missen.

We hebben drie tickets. Je kunt óf het hele programma meemaken, of je kiest voor een van de twee onderdelen. De tickets vind je onder het programma.

PROGRAMMA

Locatie: Mediamatic – Amsterdam (Dijksgracht 6, 1019 BS Amsterdam)

Prof.dr. Eddy Smid over vitamine’s in Tempeh
Sasker Scheerder van Manenwolf’s over pekelzouten
Prof.dr. Remco Kort over fermenteren met een nieuwe probiotische starter
Holland Diamond fish over Nederlandse vissaus
Dr. Bart Smit micro dinner: onderzoeken van natuurlijke diversiteit tussen stammen en hun gedrag
Fermenpeer over de Japanse picklepers
Mattias Terpstra over wild bier
Christian Weij over Miso van Hollandse granen
Meneer Wateetons over worst-cross-over fermentatie.

* Sandor Katz
* Meneer Wateetons
* Christian Weij
* Mini fermentatiemarkt

Locatie: Pension Homeland – Amsterdam (Gebouw 006, Kattenburgerstraat 5, 1018 Amsterdam)

Fermentatiechef en bedenker van de botanische gastronomie Emile van der Staak heeft speciaal voor deze dag de deuren van zijn restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen gesloten om ons bij Homeland 6 gefermenteerde gangen te kunnen serveren.

Tickets

Er zijn vier soorten tickets. Je kunt de hele dag bijwonen, of één of twee onderdelen meepakken.

Hele dag kaart – €125

Het is natuurlijk het leukst om het hele programma mee te maken. Koop je dagkaart hier.

Deelkaart 2: pecha kucha’s en lezing Sandor Katz – €89

Ben je meer van de informatiehonger? Schuif dan om 14:30 in Mediamatic aan voor de pecha kucha’s van Nederlands bekendste fermenteerders, en woon vervolgens de lezing van Sandor Katz zelf bij. Je kunt ook je boeken nog laten signeren. Dit onderdeel houdt om 19:00 op. De kosten van dit ticket zijn €89. Koop hier je deelkaart 2.

Deelticket 3 – pop-up diner Emile van der Staak – €45

Speciaal voor Rotzooi met Katz sluit fermentatiechef Emile van der Staak zijn restaurant De Nieuwe Winkel om in Amsterdam te komen koken voor jou. Voor €45 geniet je samen met Sandor Katz bij  pension Homeland van een gefermenteerd zes gangen diner van Nederlands meest avontuurlijke chef. Aanvang 19:30, tot ca 22:00. Koop hier deelkaart 3.

ENGLISH

sandor-2011-head-shot-medOn thursday june 15th 2017, Dutch fermentationmasters Christian Weij (author of ‘Verrot Lekker’) and Meneer Wateetons (author of ‘Over Rot’) will organise a special edition of their fermentation festival: ROTZOOI with Katz. You’ll spend this day with the fermentationmaster himself, Sandor Ellix Katz -author of the seminal The Art of Fermentation- who will travel to the Netherlands for this day.

Together with Sandor, the ‘rotjongens’ came up with a unique day in Amsterdam! A day in which you will get to learn -and share- even more about the art of fermentation. You’ll enjoy great (fermented) food, participate in exciting lectures and workshops, including one by Katz of course, and we’ll have a mini-fermentation market. Naturally, Sandor will happily sign your copy of the Art of Fermentation and you’ll get to chat with him over a 6-course diner by fermentationchef Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel). In short: you want to be there!

There are 3 types of tickets. You can attend the whole day, or buy tickets for one part of the program. See below.

PROGRAM

Location: Mediamatic – Amsterdam (Dijksgracht 6, 1019 BS Amsterdam)

Prof.dr. Eddy Smid on vitamines in tempeh
Sasker Scheerder from Manenwolf’s on ‘picklesalts’
Prof.dr. Remco Kort on Fermenting foods with a novel probiotic starter culture
– Holland Diamond Fish on the first Dutch fishsauce
Dr. Bart Smit micro dinner: Exploring natural diversity strains and behaviour
Fermenpeer on the Japanse picklepress
Mattias Terpstra on wild beers
Christian Weij on Miso of Dutch grains
Meneer Wateetons on insane cross-over ways of fermenting your sausage

* Sandor Katz
* Meneer Wateetons
* Christian Weij
* Mini fermentationmarket

Location: Pension Homeland – Amsterdam (Gebouw 006, Kattenburgerstraat 5, 1018 Amsterdam)

Fermentationchef en inventor of the botanic gastronomy Emile van der Staak will close his restaurant De Nieuwe Winkel for one night, to cook a special fermented 6-course diner, just for us.

Tickets

We have four different tickets available. You can attend the full day, or choose one or two parts.

Full day – €125

This, of course, is the most fun and interesting. A full day with Katz. Buy your dayticket here.

Partial Ticket 2: pecha kucha’s en presentation by Sandor Katz – €89

Join us at 14:30 at Mediamatic for English spoken 6m:40s pecha kucha’s of The Netherlands most interesting fermentation experts, followed by a 1,5h presentation by Sandor Katz himself. Afterwords you can have your books, or bodyparts signed by Sandor as well as Meneer Wateetons and Christian Weij. This part ends at 19:00. This partial ticket costs €89. Buy partial ticket 2 here, 

Partial ticket 3 – pop-up diner Emile van der Staak – €45

Renowned fermentationchef Emile van der Staak will close his restaurant ‘De Nieuwe Winkel’ for one night to cook for you! For only €45 you along with Sandor will enjoy a fermented six course diner at Pension Homeland by Hollands most adventurous chef. Diner starts at 19:30 and will end around 22:00. Buy partial ticket 3 here.