Markt 3 juli 2022

tempeh - miso - zuurkool - starters - zout- kimchi - kombucha & veel meer

Op de fermentatiemarkt vind je kramen met de lekkerste ROTZOOI: van pickles tot probiotica, van kombucha tot kimchi, van tempeh tot tsukémono. Ruil je starters met anderen, of schaf ze gewoon aan. Op het terras van de markt strijk je neer voor een wijntje, wild biertje, een Remeker tosti, een wrap met lekkere gefermenteerde vullingen of een wilde burger met dito pickles.
  1. 63graden – kookboeken
  2. Peter van Berckel – Tsukémono Japanse Picklepers
  3. Smaakpark (Christian Weij) – miso, kimchi, tamari & azijn, kookboeken Verrot gezond & Verrot lekker
  4. Starterculturen.nl (Meneer Wateetons) – starterculturen voor droge worst, koji, sojasaus, tempeh, miso, tofu, zwarte bonensaus, natto, sake, amazake, kefir & yoghurt.
  5. Nevel artisan ales – Bieren die niet schreeuwen, maar wel veel te zeggen hebben
  6. Fermenthings – koji mede, amazake, zuurdesems met starters gecultiveerd op bloemen van muntplanten / basilicum.
  7. BeenBean – Tempeh & Kombucha Masters – kombucha’s
  8. Itinéraire Bis Gourmand – all the way from Belgium, de lekkerste gefermenteerde groentjes
  9. De duurzame tuin – bokashi, het fermenteren van je keukenafval tot waardevolle voeding voor je tuin
  10. Edes Wijn- en biergilde – een groep enthousiaste wijn en biermakers
  11. MacFerments – all the way from Denmark, miso’s en other koji related products
  12. Starterruilkraam – neem een starter mee, en ga aan het einde van de dag naar huis met een nieuwe starter.
  13. Ciderwinkel – de lekkerste ciders uit binnen- en buitenland.
  14. Fermentfabriek – vegan kimchi, water kefir, pickles, hot sauces, gefermenteerde honing, mosterd.
  15. Gulpener bierbrouwerij – de fijnste speciaalbieren uit het Gulpener assortiment.
  16. Nattodan – Veel spannender dan dit wordt het niet. Natto is gefermenteerde soja voor avonturiers. Maar durf het aan en je bent verslaafd.
  17. Fermentex – de lekkerste kimchi’s, tintelende kombucha’s en krakend vers desembrood