Tijdens het festival zullen er op verschillende locaties op het Mediamatic terrein workshop, lezingen, demonstraties, wedstrijden en proeverijen gehouden worden. Het bijwonen van een lezing kost € 5,- en het meedoen aan een workshop kost € 10,- inclusief het gene wat je maakt en mee naar huis mag nemen.
Wees snel, want er is beperkt plaats. Voorinschrijvers krijgen een speciale ROTZOOI goodybag met fijne en lekkere fermentatie goodies.
De signeersessie, battle’s, kunst en kinderprogramma zijn gratis.
programma overzicht (in chronologische volgorde)
Day 1
25
september 2016
11:00 - 20:00
Haeckelkamer
Kinderprogramma
Treed in de voetsporen van de beroemde bioloog Ernst Haeckel. In de Haeckel Kamer kan je zelf aan de slag om de mooiste micro-organismen te ontdekken. Kleur, teken en fantaseer er op los. Entree: Gratis11:00 - 13:00
Starter ruil-tent
Starter ruil-tent: inleveren starters
Elke starter is uniek. Deel dus je zuurdesems, komboecha zwammen of azijnmoeders met elkaar en laat je verrassen. Entree: gratis11:00 - 20:00
Buiten
Fermentatiemarkt
Naast de verschillende workshop en lezingen, hebben we ook een grote markt waar je fermentatie-tools, starters, kookgerei, boeken en eten voor thuis kunt kopen. En uiteraard is er ook genoeg lekkers te koop wat direct op één van de gezellige terrasjes genuttigd kan worden. Kijk bij fermentatiemarkt voor een ...11:00 - 20:00
CleanLab
Myco Brewery
De Myco Brewery is een brouwerij en laboratorium in een. Entree: gratisWorkshop Cider maken met wilde gist
Tijdens deze workshop ervaar je het gehele proces van het cider maken. Entree: € 10,-Workshop droge worst maken
Salami, fuet, chorizo, gerookte ossenworst of droë worst. Meneer Wateetons leert je in deze workshop hoe je zelf droge worst kunt maken. Entree: € 10,-12:00 - 12:50
Haeckelkamer
speakers
Workshop rotkunst
In deze workshop is taal je materiaal. Spoken word, poëzie, rap; alles kan. We werken toe naar een ode aan het fermentatieproces in al haar uitingsvormen. Ticket kopen (€ 5,-) →Lezing ‘Eet jij wel goede bacteriën?’
Wat eet jij eigenlijk aan gefermenteerde producten? Natuurlijke, met een breed pallet aan bacteriën? Of enkelvoudig gecomponeerd door de levensmiddelenindustrie? Entree: € 5,-13:00 - 13:50
Haeckelkamer
speakers
Workshop rotkunst
In deze workshop is taal je materiaal. Spoken word, poëzie, rap; alles kan. We werken toe naar een ode aan het fermentatieproces in al haar uitingsvormen. Ticket kopen (€ 5,-) →Workshop pickles en azijn (VOL)
In deze workshop van fooddesigner, kok en 'Verrot Lekker' auteur Christian Weij leer je niet alleen hoe je pickles maakt, maar ook hoe je de smaak nog meer naar je hand kunt zetten door de benodigde azijn ook zelf te 'brouwen’.Lezing: ‘de wonderlijke en heerlijke wereld van de microflora van wild vergist bier’
Maak tijdens deze lezing kennis met de wonderlijke en heerlijke wereld van de microflora van wild vergist bier. Entree: € 5,-Workshop Desem
In deze workshop leer je hoe je een echt zuurdesembrood herkent, hoe je een zuurdesemstarter maakt en onderhoud. Entree: € 10,-Workshop probiotische tomatenbommetjes
Terwijl je terwijl heerlijke probiotische tomatenbommetjes maakt leer je over de stand van de wetenschap. Entree: € 10,-Foodbattle: Christian vs Meneer
Met elk een chef aan hun zijde gaan De Rotjongens de strijd aan om het lekkerste gefermenteerde gerecht te serveren. Entree: gratisWorkshop zuivel
Tijdens deze workshop krijg je een korte introductie op de ambachtelijke manier van verzuivelen, en maak je onder leiding van kaasmaakster Minke Hylarides je eigen boter en karnemelk. Entree: € 10,-Lezing: ‘De weg van de yoghurt starter’
Wat kom je op je weg allemaal tegen als je nieuwe probiotische starter cultuur wil ontwikkelen om daarmee een programma op te starten om boeren in Oost-Afrika yoghurt te leren produceren? Entree: € 5,-16:00 - 19:30
Starter ruil-tent
Starter ruil-tent: ophalen nieuwe starter
Elke starter is uniek. Deel dus je zuurdesems, komboecha zwammen of azijnmoeders met elkaar en laat je verrassen. Entree: gratisWorkshop Zuurkool
Onder leiding van Peter van Berckel, alias fermenPeer van de Groene kookacademie leer je je eigen zuurkool maken. Entree: € 10,-Signeersessie
Personaliseer je boek met een opdracht van de rotjongens! Yvette van Boven en Lucas Jeffries van Instock Cooking schuiven ook aan. Entree: gratisLezing: ‘de rol van micro-organismen bij gefermenteerde levensmiddelen’
In deze lezing bespreekt Prof. Dr. Eddy Smid de – voor de mens – nuttige rol van micro-organismen (bacteriën, gisten, schimmels) bij de productie van gefermenteerd voedsel. Entree: € 5,-Workshop Kimchi
Onder leiding van Peter van Berckel, alias fermenPeer van de Groene kookacademie ga je aan het slag en ga je na afloop met je eigen pot vol hete kimchi naar huis. Entree: € 10,-Q&A over micro–organismen en fermenteren
Tijdens deze Q&A kun je al je vragen kwijt aan dé fermentatie experts van Nederland: dr. Bart Smit, Prof. Dr. Eddy Smid, Prof. Dr. Remko Kort, Meneer Wateetons en Christian Weij. Entree: € 5,-Ook iets te vertellen?
Heb je ook een fantastische verhaal, workshop, proeverij of ander fermentatie dingetje die je op het podium wilt laten zien?
Mail ons dan: info@rotzooi-festival.nl